THE MASTERSONS – NO TIME FOR LOVE SONGS

Singer-songwriters en multi-instrumentalisten Chris Masterson en Eleanor Whitmore vormen sinds tien jaar een muzikaal echtpaar dat zich onder de naam ‘The Mastersons’ heeft toegelegd op het brengen van folk-, alt.country- en Americana-liedjes. Ze maken al sinds lang deel uit van ‘The Dukes’, de vaste begeleidingsband van Steve Earle en ze woonden in de voorbije jaren in Austin, Brooklyn en Terlingua in de Amerikaanse staat Texas, maar momenteel noemen ze Los Angeles in Californië hun thuis.

Na hun debuutplaat “Birds Fly South” uit 2014 en de daaropvolgende albums “Good Luck Charm” uit 2014 en “Transient Lullaby” uit 2017 komen ‘The Mastersons’ nu met hun vierde plaat op de proppen. In Los Angeles kwamen ze opnieuw in contact met Shooter Jennings, de zoon van countrylegende Waylon Jennings en zelf een gevierde alt.country- en rockartiest in de USA. Hij had ‘The Mastersons’ indertijd gevraagd om op zijn platen “Family Man” uit 2012 en “The Other Life” uit 2014 mee te spelen. Nu werd Shooter Jennings echter gekozen als producer van hun nieuwe plaat “No Time For Love Songs” waarop het echtpaar tien nieuwe eigen composities heeft samengebracht.

Bij de muzikanten die het koppel bij de opname van deze plaat bijstonden vinden we naast Shooter Jennings die op piano speelt ook de naam van Bonnie Whitmore (Eleanor’s zus) die op enkele tracks basgitaar speelt en backing vocals verzorgt. Multi-instrumentalist Tyler Chester speelt op basgitaar, Hammond B3-orgel, mellotron en op de toetsen van een Rhodes- en Wurlitzerpiano. Mark Stepro tekende voor alle drumwerk en percussie en singer-songwriter en producer Aaron Lee Tasjan zingt backing vocals bij twee nummers.

Eerdere vergelijkingen tussen hun sound en die van Americana-bands als ‘The Jayhawks’, ‘Son Volt’ en ‘Over The Rhine’ zijn ook nu weer van toepassing op de nummers die ‘The Mastersons’ op “No Time For Love Songs” brengen, te beginnen met de knappe albumtiteltrack (zie live-versie op de 2e video). Op de eerste video kunnen we eveneens genieten van de mooie ballad “So Impossible”. De leadzang wordt meestal verzorgd door Eleanor Whitmore, maar de perfecte harmonieuze samenzang door het echtpaar vormt ongetwijfeld een verrijking voor de liedjes op dit album.

Ballads zijn er overigens ook nog in de songs “Spellbound”, “Circle The Sun”, “The Last Laugh”, “The Silver Line” en “There Is A Song To Sing” waarin Chris Masterson de lead vocals voor zijn rekening neemt. Wat meer uptempowerk krijgen we in “Eyes Open Wide” en in het door violen ondersteunde “King Of The Castle”. Er waren in de muziekgeschiedenis al heel wat echtparen die samen op het podium stonden. Denken we maar aan George Jones & Tammy Wynette, Buddy & Julie Miller, Paul & Linda McCartney, John Lennon & Yoko Ono, Ike & Tina Turner of Johnny Cash & June Carter. In dat toch wel indrukwekkende rijtje horen volgens ons vanaf nu ook ‘The Mastersons’ thuis.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Red House Records

video